Home, Uitjes

Gezinsuitje naar het Archeon: Een Reis door de Tijd

Wat is het Archeon?

Als moeder vind ik het altijd fijn om samen met mijn kinderen op ontdekkingstocht te gaan. Onlangs hebben we een museumjaarkaart aangeschaft en hebben we een gezinsuitje naar het Archeon gemaakt, een levensecht archeologisch park in Alphen aan den Rijn. Het was een geweldige ervaring vol leren en plezier, en ik wil graag mijn indrukken delen.

Het Archeon neemt je mee terug in de tijd, met reconstructies van verschillende tijdperken, van de prehistorie tot de middeleeuwen. Voor kinderen is het niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk om te zien hoe mensen vroeger leefden. Bij binnenkomst werden we al meteen verwelkomd door enthousiaste acteurs in historische kleding.

Hoogtepunten van ons bezoek

  • Prehistorie: We begonnen onze reis in de prehistorie, waar we in een nagebouwd kamp konden zien hoe mensen leefden. De kinderen vonden het geweldig om te proberen om een vuur te maken en zelf te ervaren hoe het was om in een hut te slapen.
  • Romeinse Tijd: Vervolgens gingen we naar het Romeinse deel van het park. Hier was een prachtig theater waar we een demonstratie van Romeinse soldaten konden bijwonen. De kinderen waren gefascineerd door de strijdtechnieken en de mooie kostuums. Toevallig was er die dag ook nog een vogel demonstratie die veel indruk heeft gemaakt.
  • Middeleeuwen: Het laatste deel was de middeleeuwse stad, waar we het ambacht van smeden konden bekijken. We mochten zelfs een klein stukje met de hamer meewerken! Dit deel van het park gaf een geweldige indruk van het dagelijks leven in die tijd.

Activiteiten en Workshops

Wat ik vooral leuk vond, waren de interactieve workshops. We kochten voor beide kinderen een activiteitenpas en daarmee konden ze stenen versieren, een armbandje vilten, een ridderhelm maken en meer. Het was een mooie manier om geschiedenis tot leven te brengen en hen te betrekken bij het verhaal.

Eten en Drinken

Na al dat leren en spelen hadden we een pauze nodig. Het Archeon heeft gezellige eetgelegenheden waar je kunt genieten van historische gerechten. We hebben samen een lekker maal gegeten, wat perfect paste bij de tijdreis die we maakten.

Conclusie

Een dag in het Archeon is niet alleen leerzaam, maar ook een leuke uitje voor het hele gezin. Het is een perfecte combinatie van spel, educatie en avontuur. Mijn kinderen zijn enthousiast terug naar huis gegaan met veel nieuwe kennis en herinneringen. Zeker een aanrader voor andere ouders!Als je de kans krijgt, ga vooral zelf eens kijken. En wie weet, misschien zie je ons daar weer!

Ik hoop dat jullie net zo genieten van jullie bezoek als wij dat deden!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *