Vakantie

Wintersportvakantie in het betoverende Donnersbachwald

De winter is altijd een bijzondere tijd voor onze familie. Het is het seizoen waarin we ons warm inpakken en genieten van de magie van de sneeuw. Afgelopen jaar hebben mijn ouders ons uitgenodigd om dit jaar samen op wintersport te gaan. Samen met mijn ouders, zusje, zwager en ons gezin zijn we afgereisd naar Oostenrijk voor een avontuurlijke wintersportvakantie in het betoverende Donnersbachwald, een sprookjesachtig dorpje in Oostenrijk. En wat een ervaring was het!

De Aankomst

Na een lange rit door de helaas groene bergwegen, bereikten we eindelijk ons knusse chalet. De pistes waren we ook al tegengekomen. Gelukkig zagen die er wel wit uit! De kinderen waren door het dolle heen bij het zien van de fijne sneeuw op de berg.

Ons Chalet

Onze villa was een droom die uitkwam. Met houten balken, een sauna en grote ramen die uitkeken op de bergen, voelden we ons meteen thuis. De keuken was volledig uitgerust, wat het gemakkelijk maakte om gezonde maaltijden te bereiden na een lange dag op de piste. De kinderen waren niet weg te slaan uit de sauna. Als ik Fedde vroeg, wat wil je liever, sneeuw of sauna zei hij steeds opnieuw. Sauna is beter. Ik zette hem dan ook lekker voor ze aan, niet te lang en niet te heet. Ze maakten er een feestje van. Erna konden ze lekker onder de tweepersoonsdouche.

De Pistes

Voor onze ski-enthousiastelingen was Donnersbachwald een paradijs. Met goed geprepareerde pistes en adembenemende uitzichten, was elke afdaling een avontuur op zich. Lieke zat vanaf de 1e dag op ski les bij de skischool Magic Snow Academy. Hier kon je een hele of halve dag ski les nemen. Ze had het ontzettend naar haar zin en ging vanaf dag 2 meteen de bergen in. Het fijne van dit skigebied is dat het echt een familiegebied is. Er zijn gezinnen met kinderen en iedereen hield rekening met elkaar. Ook was het niet zo druk op de pistes.

Pistes wintersportvakantie Donnersbachwald

Sneeuwpret

Naast skiën was er helaas niet zoveel te beleven. De rodelbaan was gesloten doordat er niet genoeg sneeuw lag. Je kon er wel een mooie wandeling maken waarbij je echt even kunt genieten van de rust van de natuur. De laatste dag van de vakantie viel er opeens toch nog 30 cm sneeuw en dat was dolle pret! De kinderen hadden de tijd van hun leven buiten bij het huisje, waar ze sneeuwpoppen bouwden en op sleeën van de heuvels gleden.

Sprookje tijdens de wintersportvakantie in Donnersbachwald
Sneeupop tijdens de wintersportvakantie in Donnersbachwald

Après-Ski

En laten we de après-ski niet vergeten! Dit was kleinschalig, maar wel gezellig. Er waren 2 gezellige berghutten waar we genoten van warme chocolademelk met slagroom. De sfeer was altijd feestelijk, met leuke muziek en vrolijke mensen.

Familietijd

Maar het mooiste van alles was de tijd die we als familie doorbrachten. Geen afleidingen van werk of school, alleen wij die samen nieuwe herinneringen maakten. Van het leren van nieuwe ski-trucs tot het samen koken van onze favoriete maaltijden, elke moment was kostbaar.

Terugblik

Nu we terug zijn in ons normale leven, koesteren we de herinneringen aan onze wintersportvakantie in Donnersbachwald. Het was een tijd van avontuur, ontspanning en bovenal, liefde. Ik ben dankbaar voor deze ervaring en de band die we als familie hebben versterkt.

Dus als je op zoek bent naar een magische plek voor je volgende wintersportvakantie, overweeg dan zeker Donnersbachwald. Het is een bestemming die niet alleen de harten van de kinderen zal veroveren, maar ook die van jou en je familie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *