Een van mijn favoriete taarten is toch wel deze chocolade oreo taart. Als ik deze taart maak dan komen er altijd heel veel positieve reacties op. Het wordt dus tijd om dit heerlijke recept te delen. Het is een hele gemakkelijke taart die je niet eens hoeft te bakken! Met deze no-bake chocolade oreo taart op tafel heb je gegarandeerd een feestnummer in huis!
Tijd:
– 40 min. bereiding
– 2 uur afkoelen in koelkast (minimaal, overnacht is beter)
Moeilijkheidsgraad:
Gemakkelijk
Ingrediënten:
– 110 gr ongezouten roomboter
– 2 rollen oreo koekjes (308 gr)
– 250 ml ongeklopte slagroom
– 200 gr melk chocolade
– 100 gr pure chocolade
– 11 tot 12 middelgrote aardbeien, snijd de kroontjes eraf
– 1 el kokosrasp
Benodigdheden:
– Quichevorm langwerpig 35 cm
– Blender / iets om de oreo’s te vermalen
– Pannetje
– Lepel
– Houten pollepel
– Garde
Bereiding
– Doe alle oreo koekjes in de blender en vermaal deze. Ze zijn ook te vermalen met een vork of mes, als het maar kruimels worden
– Smelt ondertussen de roomboter in een pannetje op laag vuur
– Als de boter helemaal gesmolten is doe je deze bij de oreo’s in de blender en mix dit nog even kort
– Doe de oreo mix in de quichvorm en druk dit stevig aan met een lepel
– Zet de vorm in de vriezer terwijl je de chocolade smelt
– Doe de slagroom in een pannetje en verwarm deze een paar minuten op laag vuur, zorg dat het niet gaat koken
– Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg dit beetje bij beetje toe aan de warme slagroom. Roer het met een garde door
– Zet het vuur uit en laat het mengsel 1 min staan, meng tot een gladde massa
– Haal de oreo bodem uit de vriezer en doe het chocolade mengsel boven op de oreo bodem
– Druk de aardbeien in de warme chocolade, de puntjes steken omhoog
– Laat de taart 1 uur afkoelen in de koelkast
– Strooi de kokosrasp over de chocolade heen en zet de taart terug in de koelkast
– De taart moet minstens 2 uur afkoelen in de koelkast, maar een nachtje kan ook heel goed
Je no bake chocolade oreo taart is nu klaar om te worden opgegeten! Geniet ervan.