Bakken

Cake smash cake recept

In mijn vorige blog heb je kunnen lezen hoeveel lol we hadden tijdens de cake smash fotoshoot die we deden voor Fedde zijn eerste verjaardag. Ik ben gek op het bakken van taarten en wilde graag de cake smash cake zelf maken. Hiervoor gebruikte ik verschillende recepten van internet die ik oefende, maar het lukte maar niet. Dan was de taart te laag gebakken of juist te stevig. Na meerdere pogingen was het eindelijk dan toch gelukt. De aanhouder wint!

Tijd:
– 25 min. voorbereiding
– 45 – 60 min oven op 175 graden Celsius (hete lucht)
– 8 uur afkoelen (minimaal, overnacht is beter)
– 1 uur decoreren

Moeilijkheidsgraad:
Gemiddeld

Ingrediënten:
– 375 gr zelfrijzend bakmeel
– 375 gr kristalsuiker
– 3/4 tl baking soda
– 375 gr ongezouten roomboter
– 6 L eieren / 7 M eieren
– 4,5 el volle melk
– 1/2 tl vanille extract
– boter en bloem om cakevorm in te vetten
– 1 potje aardbeien jam
– 1 portie chantilly creme
– kleurstof naar keuze (ik gebruikte wilton icing color sky blue)

Ingredienten
Wilton icing color sky blue

Benodigdheden:
– Wilton giant cupcake vorm
– keukenpapier
zeef
– keukenmixer
cake drum rond, diameter 20 cm
spuitzak
– Decoratie tip 1M wilton
paletmes

Giant cupcake vorm
Giant cupcake vorm, zeef en drum

Bereiding

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je begint!
Verwarm de oven voor op op 175 graden Celsius

– Vet de cake vorm in met boter, door met deze goed in de wrijven met een keukenpapiertje
– Bebloem de ingevette vorm zorgvuldig, dit is belangrijk zodat de cake niet blijft plakken

– Doe in de mengkom het zelfrijzende bakmeel, kristalsuiker en baking soda
– Zeef de inhoud van de mengkom
– Voeg de zachte ongezouten boter toe
– Tik de eieren kapot en voeg ze daarna aan het cake beslag toe
– Mix het beslag op langzame stand tot een glad beslag
– Als alles goed is opgenomen, zet de mixer dan op een medium tot hoge snelheid en mix nog ongeveer 1 minuut
– Zet de mixer terug op de laagste stand en voeg de melk toe, mix nog ongeveer 30 seconden
– Vul beide bakpannen tot ongeveer 3/4 met de cakemix, de ene helft is kleiner dan de andere, hier gaat minder mix in
– Bak de cake voor 45 – 60 min op 175 graden Celsius, test of de cake gaar is door er een prikker in te steken. Als deze er schoon en droog uitkomt is de cake gaar
– Laat de cake goed afkoelen en haal het uit de cakevorm
– Als de cake in ieder geval 8 uur is afgekoeld kan deze gedecoreerd worden. De cake kan je ook makkelijk op dag 1 bakken en op dag 2 versieren. Pak deze dan even in huishoudfolie in

Decoreren

– Maak 1 recept Chantilly volgens de beschrijving (150 gr Chantilly mix + 200 ml water, 4 min. mixen en klaar!)
– Schep 2/3 van de mix over in een nieuwe schaal en geef deze de gewenste kleur
– Snijd de cakes recht zodat ze op elkaar gezet kunnen worden
– Op de onderste cake spuit je een dijkje en deze vul je met jam, plak de bovenste cake erop
– Zet de cake op een cake drum of kartonnetje
– De onderkant smeer je af met wit, hierbij maak je verticale strepen om de muffin vorm na te bootsen
– De bovenkant smeer je af met de gekleurde Chantilly
– Spuit rozetten op de bovenste helft van de cake, hiermee begin je onderaan en ga je al draaiend naar boven

Als de cake naar je zin is, kan deze in de koelkast worden bewaard tot aan de cake smash fotoshoot. Ik bakte de cake op donderdag, decoreerde op vrijdag en zaterdag was de shoot. De cake smaakte heerlijk!

Veel plezier met de cake smash fotoshoot!

Cake smash taart
Het resultaat

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *