Kids

Cake smash fotoshoot

In oktober 2021, werd ons zoontje Fedde alweer 1 jaar. Wat een mijlpaal is dat toch! Een jaar lang was je zo schattig en klein en had je ons zo nodig. Je dronk alleen maar melk en wilde heel erg veel knuffelen met mama en papa. En nu, een jaar later, groei je zo hard. Je kruipt de hele kamer rond en we moeten goed opletten, want jij bent een echte kleine ontdekker. De dag dat je 1 jaar wordt komt steeds een stukje dichterbij en daarmee ook meteen een aantal vragen. Gaan we een cake smash doen? Hoe willen we de dag vieren en met wie? En wat voor een cadeau is nou leuk om te geven?

Het afgelopen jaar stond bol van de corona maatregelen en beperkingen. Toen we Fedde zijn 1e verjaardag wilden vieren was het precies een goede timing qua maatregelen. De meeste beperkingen waren losgelaten en veel was er mogelijk. Wij wilden graag deze bijzondere dag vieren met onze familie en daarbij vind ik het fantastisch om er met zijn eerste verjaardag een echt feestje van te maken.

Het leek me zo leuk om een fotoshoot te doen. Toen Lieke 1 jaar werd vonden we het niet de moeite waard, zij vond eten vasthouden maar vies. Fedde daarentegen, is dol op gooien met dingen, het liefste met eten. Ook steekt hij zijn vingers overal in. Of dit nou stopcontacten zijn (die we goed hebben beveiligd) of eten, het maakt hem allemaal niks uit. We hadden ook wel weer eens zin in iets leuks, dus we boekten de cakesmash fotoshoot bij FC style. Femke heeft al een aantal fotoshoots voor ons gedaan, en elke keer maakt ze er wat moois van. Ze is ook zo leuk met kinderen, we hadden heel veel vertrouwen dat ook deze foto’s mooi zouden worden.

Ik ben gek op het bakken van taarten, dus de taart voor de cakesmash bakte ik zelf. Eerst oefende ik de taart, want ik vond het toch wat spannend om meteen voor een goed resultaat te gaan. Gelukkig maar, want het was best nog ingewikkeld om een goed recept te vinden. Het recept zal ik later nog met jullie delen.

We keken allemaal uit naar de shoot, maar er moest nog wel de juiste kleding worden geshopt. We hadden als thema “blauw” gekozen en uiteraard moest daar wel een leuk pakje met vlinderstrik bij. Ook Lieke zou af en toe op de foto komen, dus voor haar hadden we een leuke blauwe jurk uitgezocht.

Cake smash taart
De cake smash taart

De cake smash

We kwamen aan bij de fotograaf en ze had van de studio een mooie setting gemaakt. Overal ballonnen, vlaggen met Fedde zijn naam erop en een leuke auto.
Fedde mocht eerst even lekker rondkruipen om de ruimte te verkennen. Hij was helemaal in trance van de mooie blauwe ballonnen.

fotoshoot setting
De foto setting

Toen Fedde een tijdje rond had gekropen hebben Lieke en ik, samen de taart bij hem gezet. Toen was het wachten wat er zou gebeuren. Lieke voelde zich ook zo speciaal die dag. Ze mocht als grote zus de taart brengen. Dat was echt een belangrijke taak. Ook mocht ze later met Fedde samen snoepen.

Samen de taart brengen
Samen met Lieke brachten we Fedde zijn cake smash taart

Zoals verwacht ging Fedde snel op de taart af. We konden nog net op tijd uit beeld te springen, toen Fedde vol de taart omver gooide. Het resultaat is de foto hieronder.

Omvallende taart

De cake smash was een groot feest! Fedde ging er zoals verwacht vol voor en aan het einde zat hij helemaal onder de blauwe icing. De studio trouwens ook! Gelukkig was het niet bij ons thuis, want na de shoot moest er nodig een sopje door de ruimte.

eindresultaat cake smash
Eindresultaat

We waren zo blij met het eindresultaat. Wat zaten er veel mooie foto’s bij. We maakten van een aantal leuke foto’s uitnodigingen voor de familie. Ook hebben we de foto’s laten printen in de vorm van vlaggetjes. Deze foto’s gebruikten we om een lange slinger te maken en op te hangen door de woonkamer. Zo kon de familie ook nog even genieten van dit kleine feestje! Een echte aanrader zo een cake smash fotoshoot.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *