Bij pakjesavond horen natuurlijk ook heerlijke traktaties op de tafel! Bij ons werden alle cadeautjes al verzameld en mooi ingepakt, om te worden verstopt. De avond voor het feest breekt aan en dan is het tijd om te gaan bakken! Dit jaar koos ik voor een sinterklaas fudge. Deze is gemakkelijk te maken en valt elke keer weer goed in de smaak!
Tijd: 15 min. maken + 2 uur opstijven in de koelkast
Aantal stukjes: 12
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Ingrediënten:
– 1 blikje gecondenseerde melk
– 300 gram chocolade naar keuze (melk of puur)
– 1 Zak strooigoed (pepernoten, chocolade, schuimpjes, of ander strooigoed)
– 1/2 tl speculaaskruiden
Benodigdheden:
– Bakvorm of ovenschaal (15 x 21 cm), ik gebruikte een ovenschaal
– Houten lepel of spatel
– Bakpapier
Bereiding:
– Bekleed de bakvorm/ovenschaal met bakpapier
– Verwarm de gecondenseerde melk op een laag vuur (niet laten koken)
– Breek de chocolade in kleine stukjes
– Voeg steeds wat stukjes toe aan de warme gecondenseerde melk en roer goed door
– Voeg de speculaaskruiden toe en roer goed door
– Als alle chocoladestukjes en de kruiden goed zijn opgenomen schenk dan het mengsel in de bakvorm- Strijk de bovenkant van de fudge glad en laat dit een paar min afkoelen
– Verdeel op de bovenkant het strooigoed (let op: Als het te warm is kan de chocolade smelten of zakken de figuurtjes naar beneden)
– Laat de fudge minimaal 2 uur in de koelkast opstijven
– Snijd de fudge met een scherp mes in 12 stukjes en bewaar deze in de koelkast
Fijne pakjesavond & Eetsmakelijk!