Sinterklaas
Kids

Sinterklaas

Het is alweer bijna tijd voor het grote Sinterklaasfeest. Voor de meeste kinderen toch een ontzettend spannende tijd. Op school worden schoentjes gezet, thuis mag dat ook nog en toen mocht er ook nog eens een bij beiden oma’s worden neergezet. Wat een leuke tijd is dit dan toch. Onze dochter van 4 jaar gaat er helemaal in op. Het kijken van het Sinterklaasjournaal, het bakken van pepernoten, het lezen uit Sinterklaasboeken en verkleden als piet zijn haar favoriete bezigheden momenteel.

Vorig kreeg kreeg Lieke een mooi boek in haar schoen van de Zoete Zusjes vieren Sinterklaas. Toen was ze uiteraard een jaartje jonger en snapte het hele feest nog niet zo goed. Reden te meer om dit jaar weer eens dat leuke boek erbij te pakken. Als het de dag van de Sinterklaasintocht is halen we alle Sint versieringen uit de kast en versieren we ons huis. Het is dan ook niet de bedoeling dat Sinterklaas ons huisje stilletjes voorbij gaat.

In die Sinterklaas versiering box zitten versieringen voor in huis, de stoomboot, poppen van Sint en Piet en zelfs een echte roe ontbreekt er niet bij. Verder vinden de kinderen het heel erg leuk om te spelen met de Sint en Piet handpoppen. Ook hebben we er een aantal leuke Sinterklaasboeken in zitten. Ons favoriete boek is toch echt wel het boek van de Zoete Zusjes.

Dit boek kan je eigenlijk al beginnen te lezen net voordat de Sinterklaasintocht is. Het verhaal begint er namelijk mee dat de zusjes Saar en Janna haast niet kunnen wachten totdat Sinterklaas weer in het land is. Wanneer Sinterklaas er dan eindelijk is kan de pret beginnen. Op school kan er een pietendiploma worden behaald en natuurlijk is er ook pakjesavond.

Ben jij nou ook zo nieuwsgierig geworden naar dit boek, dan bestel je hem nog snel bij Bol.com! Mocht je er dit jaar niet meer aan toekomen, dan heb je het boek alvast voor volgend jaar in huis!

De zoete zusjes vieren Sinterklaas
De Zoete zusjes vieren Sinterklaas

Wij zijn ook echt fan van de Zoete Zusjes, dus na Sinterklaas beginnen we gewoon aan het kerst boek.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *