Kids

Philips Sonicare kids ervaring

Lieke gaat sinds een tijdje naar de kindertandarts. In een eerdere blog kan je lezen hoeveel profijt we hiervan ervaren. Toen ze haar prinsessenkiezen had gekregen, waarbij ze zo dapper was gaven we haar een cadeau. Dit was een Philips Sonicare for kids elektrische tandenborstel.

We kwamen thuis en Lieke pakte haar cadeau uit. Ze was super blij met haar nieuwe Sonicare kids elektrische tandenborstel. We hebben gekozen voor de blauwe variant, omdat het een van haar favoriete kleuren is. Wanneer we de doos openmaakte zag ze meteen allemaal verschillende stickers. Deze stickers kan je aan de voorkant op de tandenborstel plakken zodat hij helemaal naar de smaak van je kindje is. Na verloop van tijd zou je deze ook kunnen vervangen voor een andere, zodat je weer een hele nieuwe look hebt.

Philips Sonicare kids elektrische tandenborstel
Philips Sonicare kids elektrische tandenborstel

Volgens de fabrikant kan deze Sonicare kids elektrische tandenborstel ervoor zorgen dat de aandacht van je kind op een leuke manier wordt vastgehouden, waardoor ze goed leren poetsen. Door gebruik te maken van deze tandenborstel leren kinderen de juiste poetstechnieken waar ze nog lang plezier van kunnen hebben.

De tandenborstel heeft een bluetooth functie die gekoppeld kan worden aan bijvoorbeeld je smartphone. Als eerste installeerden we dan ook de Sonicare kids app op mijn telefoon. Doordat de app er leuk uitziet wil Lieke er dan ook meteen mee aan de slag. Ze maakt een selfie en geeft haar monstertje zoals ze het noemt een naam. Volgens de app heet het “monstertje” een Sparkly. Deze Sparkly moet je goed verzorgen.

Gamification van het tandenpoetsen

Door van de handeling tandenpoetsen een spelletje te maken merken we meteen dat Lieke graag wil beginnen met het poetsen van haar tanden. Deze briljante combinatie werkt echt en direct. Wanneer we de tandenborstel aanzetten, koppelt deze gemakkelijk aan mijn telefoon. De app herkent de volgende keren vrijwel direct dat de tandenborstel aanstaat.

Sparkly met vieze tanden
Sparkly met vieze tanden

Dit is het overzichtsscherm van haar Sparkly. Een vrolijk uitziend monstertje. Ik begrijp waarom ze het zo noemt, in haar favoriete kleur. Als je goed kijkt, zie je meteen de vieze tanden in de leuke lach. De bedoeling is om deze zo schoon mogelijk te krijgen. Ook kan je de Sparkly kietelen en gaat hij daardoor rondjes draaien.

Links onderin kan je op de tandenborstel drukken om het poetsen met de sonicare kids elektrische tandenborstel te starten. Hierbij krijgt je kindje elke keer handige tips die het poetsen verbeteren. De tijd kan je instellen op 1 min. of 2 min. poetsen. Zo went je kind eerst aan het gevoel van de tandenborstel in de 1 min. oefenmodus, om later standaard 2 min. te poetsen.

Sonicare kids poetstips
Sonicare kids poetstips

Na het poetsen is je Sparkly weer blij met zijn schone tanden. Als dank hiervoor krijg je een cadeau. Dit cadeau is elke dag anders. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit eten voor je Sparkly. Zo krijgen we broccoli, pizza en fruit. In totaal zijn er wel 26 voedingsmiddelen. Naast het eten kan je voor outfits, achtergronden en spuitbussen die je Sparkly in een andere kleur spuiten, sparen.

Verschillende outfits die verdiend kunnen worden
Verschillende outfits die verdiend kunnen worden

Als ouder zijnde is er nog een mogelijkheid om de poetsvoortgang bij te houden. Je kunt hierin zien of je kind wel elke ochtend en avond poetst en of de poetsbeurt is afgemaakt.

Poetsvoortgan
Poetsvoortgang

Bij ons is het tandenpoetsen veranderd in een leuke bezigheid. Dit gaat al een paar maanden goed en we zijn dus hartstikke blij met deze leuke tandenborstel. Toen we laatst weer bij de tandarts kwamen voor een controle zei ze dat Lieke echt super goed had gepoetst.
Het belangrijkste is natuurlijk dat de tandarts tevreden is over het poetsen. Dat dit nu ook nog eens op een leuke manier kan is helemaal fantastisch! Ik vind deze elektrische tandenborstel een echte aanrader!

Na een paar maanden poetsen is het wel tijd om de borstel te vervangen, dus ga ik dan ook maar snel bestellen! Mocht je zelf ook zo een Sonicare kids tandenborstel willen bestellen, dan kan je ook een exemplaar kiezen waar standaard al een extra opzetborsteltje bij zit! Let op, er zijn 2 verschillende opzetborstels. Een van 4 tot 6 jaar en een van 7 jaar en ouder.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *