Knutselen

Gemakkelijk tuinkers kweken in een eierschaal, leuk met kinderen

Het is lente en daarom tijd voor een leuke knutseltip met tuinkers in eierschalen. Deze leuke eitjes zijn gemakkelijk te maken en staan ook leuk op de paastafel. Eet je dus binnenkort een eitje, gooi dan vooral de eierschaal niet weg, maar ga hier creatief mee aan de slag en voor je het weet heb je gezellige gezichtjes met tuinkers haar!

Wat heb je nodig om deze gezellige eitjes te maken?

  • Lege eierschalen
  • Wiebel oogjes van bijvoorbeeld de action
  • Stiften
  • eierdopjes/papier/eierdoos (om de eieren neer te zetten)
  • Potgrond
  • Tuinkers zaadjes

Zorg ervoor dat de eierschalen goed schoon zijn. Dit doe je door ze te spoelen met warm water een een beetje afwasmiddel. Dan goed laten drogen aan de lucht.

Plak de oogjes op de eierschaal en teken er een leuk gezichtje op.

Als je geen eierdopje in huis hebt om te gebruiken, dan kan je gemakkelijk een strookje papier afknippen en deze los oprollen. Het laatste stukje plak je dan vast, met lijm of plakband, zodat je een standaard hebt waar het eitje op kan staan.

Eierschalen op standaard

Vul de eierschalen met een laagje potgrond en leg hier wat tuinkers zaadjes bovenop. Het maakt niet zoveel uit wat voor potgrond dit is. Het mag dan ook best tuinaarde zijn. Doe hier verder geen grond meer overheen, anders kan de aarde mee omhoog groeien en smaakt de tuinkers minder lekker.

Eierschalen met aarde en tuinkerszaadjes

Geef de eierschalen elke dag een een klein beetje water en wacht af wat er gebeurd! Na een paar dagen kan je vast al aan de slag met de schaar om haren te gaan knippen. Naast dat dit ontzettend leuk is om te doen is tuinkers ook echte superfood die bol staat van de vitamine en mineralen. In mijn blog Buzzy organic sprouting lees je meer over biologische ontkieming en hoe gezond dit voor je is.

Tuinkers in eierschalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *