Speeltuin Ackersate
Vakantie

Camping Ackersate; gezellig kamperen met vrienden tijdens het Hemelvaartsweekend

Vorig jaar ontstond het idee om samen met mijn vriendinnen en hun gezinnen te gaan kamperen met het lange Hemelvaartsweekend. We boekten de camping Ackersate en voor we het wisten was er alweer een jaar voorbij en stond het weekend voor de deur. Nadat Lieke uit school zou komen wilden we vertrekken, maar helaas kwam er even wat tussen en stond er inmiddels een mega lange file. We besloten wat later te vertrekken en aten thuis nog even patatjes.

Camping Ackersate is een Ardoer camping op de Veluwe in Voorthuizen. Ze krijgen op de website zelf een beoordeling van een 8,6 en 4,5 ster op google. Dat beloofd dus wat! Ook mogen honden mee, dus dit werd onze eerste vakantie met Marlie.

Rond 20.00 uur reden we de camping op. We werden uiterst vriendelijk ontvangen bij de receptie. Na het ophalen van het pasje voor de slagboom en de bandjes kon onze vakantie beginnen.
De plek waarop we stonden was aan het einde van het veldje. Samen met onze vrienden hadden we 5 plaatsen op een rijtje en 1 stel had een huisje geboekt. Voor ons was een leuk klein speeltoestel, met zand en een klimrek. De caravan moet je op een bepaalde manier neerzetten. Deze moet achter het grind staan en de voortent komt dan op het grind.

Marlie heeft het naar haar zin
Gezellig op de camping Ackersate
Gezellig op de camping

De kinderen speelden meteen in de zandbak en het klimrek op het veldje. Dat was heel fijn zodat we snel de luifel op konden zetten. Een van mijn vriendinnen was zo lief geweest om voor ieder kind een piepschuim vliegtuigje te bestellen. In deze versie vliegtuigjes zaten zelfs lampjes. Dit was echt een groot succes. Eerder kocht ik ze zelf al eens, maar met de lichtjes erbij was op de camping helemaal het einde.

De camping Ackersate zelf maakte op het eerste gezicht een verzorgde indruk. De toiletten en douches zien er keurig uit. Je hebt een bandje nodig om te kunnen douchen en deze gaat dan 6 min. aan. Er zijn ook speciale gezinsdouches waarbij er 2 douches in 1 ruimte zitten. Heel handig om tegelijk met je kind te douchen. Ook zijn er speciale baby badjes met aankleedkussens erbij, de hele kleintjes vinden dit fantastisch.

Ackersate toiletgebouw
Een van de toiletgebouwen
Klein voetbalveldje op camping Ackersate
Klein voetbalveldje

De speeltuintjes zien er leuk uit, de kinderen vermaken zich heel goed. Vooral het speeltuintje bij het zwembad was een succes. Door de combinatie water en zand kunnen de kinderen zich heel lang vermaken. Lekker spelen en dan ook nog eens van de glijbaan gaan!

Speeltuin Ackersate
Grote water/zand speeltuin

Iets verderop zit een trampolinepark. We haalden hiervoor een strippenkaart en huurde de trampolines voor een half uur af. Het is echt heel leuk om de kinderen zoveel lol te zien maken. Ze maakten koprollen, salto’s en mega sprongen. Na een half uur komt het personeel je vertellen dat de tijd erop zit en dat is heel fijn.

Ackersate trampolinepark
Ackersate trampolinepark

Het zwembad ziet er heel mooi uit, maar had wel achterstallig onderhoud. Je loopt naar binnen waar je als eerste door een mega koud voetenbad moet lopen. Dan zijn er 13 omkleedhokjes waarvan slechts 1 met een aankleedkussen/tafel. Zeker als de camping vol staat dan kan dit wel even duren. Als je dan naar binnen loopt is het spekglad. Onze kinderen gleden al snel uit, maar ik heb ook volwassenen zien vallen. De vloer is echt veel te glad voor een zwembad. Toen het buiten regende, kwam er binnen een waterval uit het dak. De glijbanen zijn zeker leuk en de kinderen vonden het heel erg leuk. Na het zwemmen wilden we douchen, maar er kwam amper water uit de kraan, afspoelen was daardoor een uitdaging.

Glijbanen vanaf de buitenkant van het zwembad
De veel te gladde zwembadvloer

Het ding met water uit de kraan merk je ook tijdens het afwassen. Na 5 min heb je nog steeds de afwasteil niet vol, dus dat schiet niet op. Wat wel heel handig is dat er een afwasmachine staat. Na het afspoelen van de vaat kan je de vaatwasser aanzetten. 5 Minuten later heb je dan schone vaat, dat is wel een luxe! Ook gebeurde het wel eens dat je in de avond voor een dichte deur stond voor het toilet gebouw. Ik had de mazzel dat er iemand binnen stond die even de deur open kon doen.

De animatie die er was, had ik eerlijk gezegd iets meer van verwacht. Ze doen hun best, maar met een volle camping hadden ze er meer uit kunnen halen. Er was per leeftijd weinig te doen, wij konden alleen meedoen met knutselen. Ook was er nog een kleine kinderboerderij met schattige kleine geitjes.

Op zich is Ackersate een prima en mooie camping. Er zijn een heleboel mooie groene veldjes en veel bomen overal. Een 8,6 zou ik het park niet geven, onder andere door het achterstallige onderhoud in het zwembad. De prijs van een Hemelvaartsweekend vond ik behoorlijk voor wat je krijgt, maar met de gezelligheid van onze vrienden was het een top weekend!

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. I am really impressed with your writing skills and
    also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize
    it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare
    to see a nice blog like this one nowadays.

  2. Hello to every body, it’s my first go to see of this website; this web site contains amazing and in fact excellent information in favor
    of readers.

  3. I would like to thank you for the efforts you have put in penning this
    site. I really hope to view the same high-grade blog posts by you later on as well.

    In truth, your creative writing abilities has encouraged
    me to get my own blog now 😉

  4. I’m really enjoying the design and layout of your website.
    It’s a very easy on the eyes which makes it
    much more enjoyable for me to come here and visit more often.
    Did you hire out a developer to create your theme?
    Great work!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *