Vakantie

Een gezellig familieweekend bij Landal het Vennenbos

Afgelopen weekend zijn we met mijn schoonfamilie naar Landal het Vennenbos geweest. Mijn schoonmoeder werd in februari 65 jaar en we vonden dit het perfecte cadeau voor haar. Ze kan echt genieten van familietijd in een andere omgeving. We kozen Landal het Vennenbos uit omdat ze daar een subtropisch zwembad hebben en met 4 kinderen (10, 7, 4 en 1,5 jaar) erbij die allemaal gek zijn op water is dat natuurlijk super leuk. We gingen met 10 personen en hadden 2 huisjes geboekt naast elkaar.

We vertrokken vrijdag na school op weg naar Hapert in Noord-Brabant. Het was al behoorlijk druk op de weg aan het worden, maar gelukkig vielen de files nog mee. Toen we aankwamen konden we snel en makkelijk inchecken. We hadden 2 huisjes vlakbij de Plaza geboekt. Eenmaal in het huisje kwamen we erachter dat het heel erg dichtbij was. Zo dichtbij hebben we nog nooit gezeten.

Uitzicht Landal het Vennenbos
Huisjes Landal het Vennenbos

Wij waren er als eerste en mijn schoonmoeder zat een half uurtje achter ons. We hebben snel het huisje versierd met leuke slingers en grote getallen van een 6 en een 5. Al snel zag het huisje er gezellig uit. Mijn schoonzus, zwager en kinderen kwamen wat later, dus hebben we ondertussen maar lekker een wijntje gedronken met elkaar.

65 jaar
Happy birthday

Indoor speelparadijs

Zaterdag hebben we het park verkend. Landal het Vennenbos is een super kindvriendelijk park. Er is ontzettend veel te doen. We hebben bijvoorbeeld met Bollo ochtendgymnastiek gedaan in de indoor speeltuin. In het speelbos, zoals de indoor speeltuin heet is het echt een feestje. Er staat een podium, maar ook een fantastisch klimtoestel. Je kan er heel leuk glijden van de glijbaan, klimmen in de touwen, klauteren en heerlijk spelen. Het speelparadijs is opgezet voor kinderen tot ongeveer 12 jaar.

Landal het Vennenbos indoor speelparadijs

Subtropisch zwembad

Nadat we waren uitgespeeld in het indoor speelparadijs zijn we de zwemspullen gaan pakken om het zwembad in te duiken. Dit is een mega zwembad, ook hier weer voor ieder wat te doen. Voor de allerkleinste is er een peuterbadje met extra warm water en een kleine glijbaan.

Er is een peuterbad met 2 korte glijbanen en ondiep water. Hierin kon onze dochter heerlijk zelf spelen terwijl wij op de rand konden zitten om te genieten. Verder was het golfslagbad ook het einde. Heerlijk in de golven spelen. Daarna gingen we van de wildwaterbaan. Deze baan is leuk voor de kinderen, maar de volwassenen bleven een beetje op de baan steken. Zelf had ik wel wat moeite om de baan door te komen, maar de lachende kinderen waren heerlijk om naar te kijken. Een paar blauwe plekken erbij nemen we dan maar voor lief.

Kleuter badje
Subtropisch zwembad
Landal het Vennenbos nieuwste zwematractie

Verder speelden de kids nog een hele tijd in het vernieuwde gedeelte gespeeld. Ook hier zijn een paar toffe glijbanen en een mega emmer water die zich eens in de paar minuten helemaal omkeert. Lieke vond dit fantastisch. We waren nog wel even bang dat de kracht van het water haar omver zou spoelen, maar dat viel gelukkig mee! We hebben ons bijna 3 uur in het zwembad vermaakt en wat hadden de kinderen een lol!

Pizza Limone

Na al het zwemmen hadden we flinke trek gekregen. We gingen eten bij het restaurant Pizza Limone op het park. Eerlijk gezegd verwachtte ik niet veel van eten op een park, maar wat is me dit 100% meegevallen. De kinderen speelden tijdens het wachten op de pizza, nog even bij de arcade games, terwijl wij gezellig wat konden drinken en met elkaar konden praten. Ik bestelde de pizza salmone en die was echt goed! De smaak was heerlijk. Ook de andere pizza’s waren heel goed.

Kinderboerderij

De volgende dag zijn we een rondje over het park gaan lopen. We kwamen daar de kinderboerderij tegen met een leuke speeltuin erbij. De dieren liepen daar lekker rond, de pauwen stonden hun prachtige veren mooi te showen en de geiten waren heel nieuwsgierig. Inmiddels was het alweer tijd voor Fedde zijn slaapje. De huisjes zijn wel heel gehorig, dus als hij boven slaapt, kan er beneden amper worden gesproken.

Om Fedde rustig te laten slapen gingen de mannen nog een keertje zwemmen met de kinderen. Ik bleef bij Fedde in het huisje en de rest ging nog even wandelen. In de omgeving is ook nog genoeg te zien en er werd gewandeld in het bos in de buurt. We hadden natuurlijk ontzettend mazzel met het weer en we hebben een leuk weekend met elkaar gehad. Ze zeggen wel eens de tijd vliegt als je lol hebt, maar voor we het wisten zaten we terug in de auto en hebben we mooie familieherinneringen gemaakt!

De Landal het Vennenbos pauw
Landal het Vennenbos midgetgolf

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *