Vakantie

Heerlijke herfstvakantie op de kindercamping van Nederland, Camping de Paal

Wij houden ontzettend van kamperen met onze caravan. Vorig jaar zomer zijn wij voor het eerst naar dé kindercamping van Nederland geweest, namelijk camping de Paal in Bergeijk (Noord-Brabant). We zagen deze toffe kindercamping op tv voorbij komen en dit leek ons wel wat. Na wat rondkijken op de website boekten we en gingen we ruim 2 weken op vakantie. Deze vakantie was ons zo goed bevallen dat we afgelopen herfstvakantie ook naar Camping de Paal boekten.

Voor ons is Camping de Paal absoluut de leukste kindercamping die we in Nederland hebben bezocht. Ze hebben al meerdere keren de ANWB “camping van het jaar” prijs gewonnen en dat is niet voor niks. Op deze 5-sterrencamping is vervelen echt geen optie. Ze zijn gericht op kinderen tot 11 jaar en organiseren veel activiteiten. Het begint vaak in de ochtend met knutselen en dit gaat door t/m de avond. Vakantie op camping de paal is ook echt vakantie!

Camping de paal heeft een mega strak animatieteam. Ze staan voor alles en iedereen klaar en onze kinderen vonden de Viva clowntjes absoluut de beste! De Viva clowntjes zijn de mascottes van de camping. Ze verkopen er knuffels van bij de receptie en hebben zelfs hun eigen cd. Om de avond geven de Viva clowntjes een voorstelling. Dit kan in het theater zijn, maar in de zomer kan dit ook een musical zijn, afgesloten met vuurwerk. Lieke is helemaal fan van Anouk Onderbroek en Fleurtje Nerdje!

Vakantie op Camping de Paal
Viva clowntjes

Vorig jaar zomer hebben we meegedaan met veel zomerse activiteiten zoals een springkussen spektakel, speurtochten en een schuimparty. Ook aan de volwassenen werd gedacht met een spannend moordspel. Tijdens deze herfstvakantie stond het animatieteam in het teken van Halloween en was alles versierd met spoken. We hebben zelfs geknutseld met een acteur verkleed als Dracula. Ook hebben we een spokentocht gedaan in de avond, spannend maar leuk voor de kleintjes. De volgende avond was er een groot spookhuis voor de oudere kinderen. Ook was er een monster gala en kampvuur met brood roosteren en muziek. Kortom elk seizoen pakken ze flink uit!

Herfst Vakantie op camping de paal

De camping zelf heeft oneindig veel plekken om te spelen. Bijna elk kampeerveld heeft speeltoestellen zoals een schommel, glijbaan en een zandbak. Hoe heerlijk is het, voor de voortent zitten en kijken naar je spelende kinderen, dat is toch genieten?

Verder is er nog een spetterplein en een mega grote zandvlakte die ze de Biebelebontse Paalbergen noemen. Stel je eens een grote zandbak voor, en dan nog wat groter en dan mega groot. Deze zand en waterspeelplaats is namelijk ruim 40.000 m² groot. Hier staan ook allemaal huisjes bij die je kunt huren. Dat is echt een super leuke locatie om te zitten.

Spetterplein
Biebelebontse Paalbergen dit is pas echt vakantie op Camping de Paal

Ook het zwembad is fantastisch. Ze hebben een heerlijk buitenbad voor in de zomer. Genoeg glijbanen en zwembaden. Binnen is er een subtropisch zwembad met een spraypark. Dit vinden wij altijd een van de leukste dingen in een zwembad. Lekker spelen met het water, Fedde is er uren mee zoet.

Subtropisch zwembad op Camping de Paal

De camping is een vrij grote camping met meer dan 500 kampeerplekken, en 65 huuraccommodaties, maar door de veldjes en het vele groen voelt het niet zo groot. Natuurlijk is het in de zomer druk met de activiteiten en in het theater, maar wij vinden dat ook wel heel gezellig. In de herfstvakantie was het ontzettend rustig. Soms hadden we het zwembad voor onszelf.

Het sanitair is ook altijd schoon, het maakt niet uit wanneer ik op de dag in het gebouw was, het zag er altijd tip top uit. Het meest grote en mooiste sanitair gebouw is helaas in het naseizoen gesloten, maar in de zomer was het fantastisch. Ze hebben ruime douches met aankleedtafels, badjes of zelfs ligbaden. Ook zijn er een aantal familie douches en douches met 2 douchekoppen. Heel handig om tegelijk met je kindje te douchen.

Mocht je nog eens op zoek zijn naar een kindercamping met meer dan genoeg plezier voor de kinderen, dan raad ik je een vakantie op camping de paal zeker aan! Lieke vroeg zich al af wanneer we weer konden gaan! Op sommige plekken op de camping is de hond ook welkom!

Vorig jaar hebben we ook gestemd op deze fantastische kindercamping. Ze verdienen het echt!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *