Vakantie

Wat te doen in Saint-Jean-de-Monts; 6 tips

Wij zijn een aantal jaar geleden voor het eerst in Saint-Jean-de-Monts geweest en dit jaar keerden we terug. In mijn vorige blog kan je lezen wat we van de camping vonden. In deze blog geef ik een paar leuke tips over wat te doen in Saint-Jean-de-Monts en de omgeving. Wij hebben onze vakantie doorgebracht met 2 jonge kinderen en de activiteiten zijn daardoor ook geschikt voor kinderen.

1. Explora Parc in Saint-Jean-de-Monts

Hier kan je een leuke actieve dag doorbrengen. Het klimpark is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Ze hebben een ontzettend leuk peuter parcours waarbij je als ouder vanaf de grond nog goed kan helpen. Alle parcoursen hebben in ieder geval 2 levels (soms meer). Level 1 is de makkelijke versie en hier kon je vanaf de grond meehelpen. Bij level 2 kon je vanaf de grond aanwijzingen geven maar was de maximale hoogte om te klimmen 2 meter. Vanaf 6 jaar is er een groter parcours waarbij je al gebruik moet maken van echte klimhaken. Hierbij zit je goed gezekerd en mag je er steeds maar 1 los hebben. Lieke is 5 en die probeerde eerst het peuter parcours. Dit ging haar goed af en ze wilde ook naar het grotere parcours. Bij dit parcours is het wel de bedoeling dat een ouder meegaat om te helpen. Het voordeel is dat je als ouder die meegaat alleen het kindertarief hoeft te betalen. Je mag dan niet het hele park door, maar om je kind te helpen is dat een fijne oplossing.

Mijn man wilde wel graag zelf ook nog klimmen dus kocht een bandje voor het volwassen tarief. Er zijn 12 verschillende parcoursen met ook nog verschillende levels dus vervelen zal je je hier echt niet. Ook is het heel erg fijn dat er geen tijdslimiet aanzit. Lieke begon om 11:00 uur en wij waren om 17:00 uur er wel klaar mij, zij nog niet! Ook was er boven in de bomen een trampoline gemaakt met ballenbakken en touwen, maar wij vonden dit niet zo een succes. Het was vrij hoog en onstabiel om te lopen.

Het peuter parcours
Het peuter parcours
Parcours 6 en 7 jaar
Parcours 6 en 7 jaar
Uitzicht volwassen parcours
Uitzicht volwassen parcours

2. Strand Saint-Jean-de-Monts

In Saint-Jean-de-Monts zijn er verschillende plekken waar je naar het strand kan gaan. De stranden zijn er fijn met mooi zand en ze zijn erg schoon. Wij gingen regelmatig naar Plage de Tonnelles. Hier is soms toezicht door een strandwacht en dat geeft toch een prettig gevoel. Je hebt hier ruime parkeergelegenheid en loopt zo het duin af richting zee. Emmer en schepje mee en onze kinderen waren helemaal blij. We maakten een leuk zandkasteel en gingen erna het gevecht aan met de vloed. Er zijn meer van dit soort leuke kleine strandjes.

Wat te doen in Saint-Jean-de-Monts? Ga lekker naar het heerlijke strand
Zon, zee en strand

Ook in Sain-Jean-de-Monts zelf heb je een mooi strand. Dit zandstrand is veel breder dan Plage de Tonnelles, maar het is ook een stuk drukker. Er staan ook nog allerlei attracties op het strand zoals bijvoorbeeld een luchtkussen speelparkje met een grote trampoline, maar ook een reuzenrad. We hebben hier een middag doorgebracht waarbij Lieke de hoogste sprongen op de grote trampoline maakte en Fedde zich vermaakte bij de springkussens.

3. Magic Park en de boulevard

Als je in de avond uit eten wilt gaan, dan heeft Saint-Jean-de-Monts heel veel keus. Er zijn genoeg mooie en fijne restaurantjes, maar bij het Magic Park zijn er ook genoeg fastfood tentjes. De kinderen vermaakten zich op een soort kleine kermis. De attractie waren een heleboel voertuigen achter elkaar. De kinderen konden een trein, auto, maar bijvoorbeeld ook een politiemotor kiezen om een rondje op mee te rijden. Halverwege de rit hield de mevrouw van de kassa een knuffel aan een touwtje omhoog. De bedoeling is dan dat je de staart te pakken krijgt. Je wint dan een extra rondje. Lieke heeft maar liefst drie keer deze staart te pakken gehad en Fedde mocht ook wel een gratis rondje mee!

Iets verderop in de straat zit een knalroze winkeltje met allemaal heerlijkheden. Hier kwamen we vaak om een wafel te kopen. Een wafel was voor ons beiden genoeg want deze waren gigantisch. De kinderen namen een heerlijk bolletje ijs.

4. The Glassy House

Leuk voor oudere kinderen met een zwemdiploma, of voor stoere papa’s en mama’s. Dit uitje is een echt actief uitje. In The Glassy House kan je namelijk surfen op een indoor surfbaan. Iedereen heeft wel eens een minder mooie dag met misschien wel regen en dan is dit echt een leuk uitje. Bij een groot winkelcentrum in Saint-Gilles-Croix-de-Vie staat namelijk in een grote hal met een surf golf. Hier kan je zoals op een flow-rider oefenen om te indoor surfen. Je wordt goed aangekleed met een helm en wetsuit. Ook zit er een fijn restaurant bij en kan je als toeschouwer aan alle kanten kijken en foto’s maken.

Wat te doen in Saint-Jean-de-Monts? Ga bij een mindere dag eens naar Saint-Gilles-Croix-de-Vie en ontdek The Glassy House en het winkelcentrum,

5. Zoo des Sables, dierentuin

Voor deze dierentuin rijd je naar Les Sables-d’Olonne. Vanuit Saint-Jean-de-Monts is dit ongeveer een uurtje rijden. Het is een stadse dierentuin, die niet heel erg groot is, maar waar je je zeker een ochtend of een middag kan vermaken. Er zijn veel verschillende dieren zoals pinguïns, giraffen, apen, leeuwen, vogels, flamingo’s en meer. De dieren lijken genoeg ruimte te hebben in deze mooi aangelegde dierentuin. Er is voldoende schaduw en mooie beplanting. Zeker de moeite waard voor een paar uurtjes.

6. Noirmoutier-en-l’île

In iets meer dan een half uurtje rijd je naar Noirmountier-en-l’île. Via Le Passage du Gois of een andere toegangsbrug rijd je naar dit mooie schiereiland. Le Passage du Gois is een weg waar alleen overheen gereden kan worden als het geen vloed is. Deze weg kan dan ook helemaal onder water komen te staan. Er mag alleen op gezette tijden over deze weg worden gereden.

Wij reden een dagje rond op dit schiereiland en bezochten daar een antiekmarkt, liepen een rondje in het dorp. Je kunt er een aquarium bezoeken, wij hebben dit niet gedaan, maar het zag er wel leuk uit. Wij hebben vooral genoten van de blauwe zee met de mooie stranden. Onderweg zie je ook veel plaatsen waar zout wordt ingewonnen. Je kunt dit ook kopen bij de stalletjes en kleine winkeltjes. Wij zijn hier ook even gestopt. Juist dit soort dingen vind ik heel erg leuk om mee naar huis te nemen.

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke dingen te doen, maar hopelijk heb je nu wat inspiratie op gedaan als je er een keertje op vakantie bent. Mocht dat zo zijn dan wens ik je veel plezier en geniet ervan. Wij hebben dat zeker ook gedaan!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *