Vakantie

Onze caravan een Delta summerline 4400 tkm

We vinden het heel erg leuk om met onze kinderen te gaan kamperen. Zowel mijn man als ik hebben vroeger vaak gekampeerd en dit zetten we graag voort met onze eigen kinderen. Toen we nog geen kinderen hadden vonden we het prima om een tent voor ons tweeën op te zetten, maar toen Lieke op een gegeven moment groot genoeg was om te gaan kamperen hebben we toch besloten dit iets luxer te willen doen. Een eigen caravan met toilet en vast bed was onze wens en ik ging online op zoek.

Op marktplaats vond ik de caravan die we meteen kochten na bezichtiging. Ik wilde heel graag een indeling binnen die achterin een stapelbed heeft, een treinzitje zodat je ook met koude avonden en ochtenden binnen kan zitten en een vast bed met een goed matras.

We reden naar Brabant om de caravan te bezichtigen. Deze stond bij een heel net gezin en was keurig van binnen en van buiten. Goed onderhouden en zelfs het kooktoestel zag eruit alsof er nog nooit op gekookt was. We besloten deze in juni te kopen en wat waren we er blij mee. Er zat nog een mooie voortent bij die er net zo keurig uitzag als de caravan zelf.

Caravan indeling

De caravan heeft achterin een stapelbed wat wij heel fijn vinden. Toen we alleen nog Lieke hadden sliep zij beneden en fabriceerden we met het netje van het bed een veilige uitvalpreventie. Ze kon door het ophalen van het netje nooit uit het bed vallen. Daarna kwam Fedde en die ging ook bij hetzelfde stapelbed slapen. We kochten voor hem een Deryan luxe babybedje met opblaasbaar matras. Dit bedje paste precies op het bovenste bed. Dit is eigenlijk een soort van baby tentje met aan de onderkant lussen. Deze lussen kan je gebruiken om het bedje vast te zetten. Wij doen er een stevige scheerlijn doorheen en het tentje staat dan vast aan de lattenbodem. Zo kan ook hij geen kant op als hij erin ligt. Je moet er niet aan denken dat ze uit hun bedje vallen. Dit was voor ons echt een geweldige aankoop. Natuurlijk kan je het niet alleen in de caravan gebruiken, maar is hij door zijn kleine opvouw formaat ook ideaal om mee te nemen als je ergens op visite gaat en je kindje nog een dutje doet.

Caravan indeling
Caravan stapelbed met Deryan bedje
Klein maar fijn keukenblok.

Verder hebben we voorin de caravan de twee veren matrassen vervangen door een groot matras die voor ons beiden lekker ligt. Een goede nachtrust is zo belangrijk. Het eerste jaar hebben we wel op de matrassen met veren geslapen. Het jaar erop was ik zwanger en merkte ik met mijn bekkenklachten dat het niet meer ging zo een zacht matras. We hebben toen een nieuwe uitgezocht bij de Ikea. Gelukkig hadden we een lengte bed, maar we hebben toch nog zo een 10 cm over. Ik kocht hiervoor op de markt een stukje schuimrubber en die hebben we erachter gemaakt. Heerlijk kunnen we knus slapen. Het bed is 140 cm breed. Hier moeten we altijd wel weer even aan wennen!

Eigen sanitair is heerlijk!

We hebben ook een klein badkamertje, met een wc en wasbakje. Dit is zo fijn. De kinderen kunnen hier makkelijk zelf naar de wc gaan en als je er in de nacht uit moet dan hoef je gelukkig niet de halve camping over.

De trein zit die in het midden zit kunnen we met 2 volwassenen en 2 kinderen prima zitten. Als we in de herfst gaan kamperen dan eten we hier vaak in de ochtend en als het koud is in de avond ook. We zitten daar heel erg gezellig en lekker warm. Dit zitje kan je tevens ombouwen tot bed zodat je met 6 personen in de caravan kan slapen. Nu denk ik niet dat het vaak voorkomt, maar toch een fijn idee mocht het nodig zijn. Het lekkere van deze indeling is dat ik thuis vaak de bedden opmaak en onderweg kunnen we zitten, maar ook meteen slapen als het nodig is.

Voortent bij de caravan

Onze voortent kunnen we ook als luifel opzetten. Afhankelijk van waar we staan en wat de weersvoorspelling is kiezen we voor een volledige voortent of de luifel.

Kortom deze caravan is voor ons op dit moment ideaal. We vinden het een super fijne indeling en we hebben alles wat we nodig hebben erin liggen zonder dat we over het maximale trekgewicht heen gaan. Daardoor pakken we ook wel eens de caravan voor een weekendje weg in het voorjaar of najaar. Van onze uitstapjes en de verschillende campings die we ontdekken zal ik blogs schrijven. Kom nog eens terug als je nieuwsgierig bent naar onze kampeer avonturen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *