Eucalyptus shower
Binnenplanten

Eucalyptus in de douche

Heb je wel eens gedroomd van je eigen home spa? Dan is het een ontzettend goed idee om eucalyptus in de douche op te hangen. Eucalyptus heeft zoveel goede eigenschappen en daarom is het ook niet zo vreemd dat er steeds meer foto’s opduiken op Instagram van eucalyptus in de douche. Deze steeds grotere trend heeft inmiddels zelfs een eigen hashtag, #eucalyptusshower.

Naast het feit dat het er spa-achtig uit ziet heeft eucalyptus een goede uitwerking op de gezondheid. Het heeft bijvoorbeeld een helende werking en geeft een gevoel van rust.

Eucalyptus shower
Eucalyptus aan de douchstang

4 redenen waarom het een goed idee is om eucalyptus in de douche te hangen

 1. Verlichting van een verstopte neus, sinusitis en bronchitis
  Tijdens het douchen met warm water komt er allemaal stoom vrij in de douche. Wanneer deze stoom in aanraking komt met de eucalyptus takken komen er oliën vrij die verdampen. Deze adem je in en dit zorgt ervoor dat je vrijer kunt ademen. Slijm lost op en de hoest wordt verzacht. Ook heeft de olie een dodende werking op bacteriën en virussen.

 2. Ontspannend effect
  Het hoofdbestanddeel in de eucalyptus olie is eucalyptol. Eucalyptol zorgt er, naast de verlichting van de verstopte neus voor dat het lichaam kan ontspannen. Hoe lekker is het dat een warme douche nog een extra ontspannend effect krijgt.

 3. Rustgevend gevoel
  Een natuurlijke omgeving werkt ontspannend op lichaam en geest. Deze groene takken aan de douchestand kunnen dit gevoel ook opwekken en daardoor zorgen ze voor een rustgevend gevoel.

 4. Wakker worden!
  Bij punt 1 beschreef ik al dat de vrijkomende oliën zorgen voor een vrije ademhaling. Dit werkt niet alleen bij een verstopte neus, maar over het algemeen worden de luchtwegen opengezet. Hierdoor komt er meer zuurstof in je bloed terecht. Dit zuurstofrijke bloed stroomt door je hele lichaam, waaronder je hersenen. Wanneer er zuurstofrijkbloed in je hersenen terecht kom voel je je alerter, krijg je meer energie en wordt je sneller wakker!

Ik hoop dat je na het lezen van deze tips ook eens een keer naar de markt of bloemist gaat om een bosje eucalyptus te scoren! Hang dit bosje met een touwtje aan de stang van de douche, maar zorg ervoor dat het bosje niet direct in de straal hangt. Zo komen de oliën het beste vrij en kan het genieten beginnen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *