Styling

Rituals “The Perfume Genie 2.0”

Al een hele tijd wilde ik de Perfume Genie van Rituals voor in huis hebben. Normaal gebruik ik altijd die heerlijke stokjes voor in huis, totdat ik dit zag en rook bij de Rituals winkel. Het leek me ideaal zo een Perfume Genie. De stokjes die zijn namelijk altijd “aan”. Ook als je naar bed gaat of niet thuis bent doen de geurstokjes hun werk. Fantastisch dat je thuiskomt en het meteen lekker ruikt, maar op deze manier gaat er natuurlijk ook een hoop parfum verloren. Rituals heeft hier iets op bedacht en kwam met de Perfume Genie. Dit is namelijk een geur diffuser op stroom en te bedienen met een app. Je kan het apparaat kort voordat je thuiskomt aanzetten en je huis ruikt dan heerlijk. Dit leek me wel wat en zo kwam deze op mijn verlanglijstje te staan.

Wij pakken altijd de cadeautjes uit op kerstavond, dus zo ook dit jaar. En tot mijn grote geluk kreeg ik de Perfume Genie van mijn lieve man! Hij had zelfs de geur die ik had gevraagd erbij gekocht, dus konden we het apparaat meteen installeren toen de kinderen op bed lagen. Als eerste maakte ik natuurlijk de doos open, en wat zag de Genie er mooi uit met zijn gouden kleur. Het is ook best een zwaar apparaat waardoor het vrij stevig staat.

Ik zocht een mooi plekje uit op de televisiekast, sloot de stroom aan en de pret kon beginnen! Via de Appstore is de Rituals app te downloaden en dit was zo gepiept. Wat helaas niet zo gepiept was, dat is connectie maken tussen de Genie en de app. Hierover had ik al op internet gelezen, maar ik heb een vrij handige IT’er in huis, dus hoe moeilijk kan het zijn dacht ik nog.
Na ongeveer 2 uur en de moed bijna te hebben opgegeven, lukte het dan toch om verbinding te krijgen! Dit is wel ontzettend belangrijk, omdat de Genie via de app met elk device te besturen is. Aan de achterkant zit ook nog een knop, maar zelf vind ik dat lastig gaan. Wanneer je ook gebruikt maakt van Alexa of Google assistant is de Genie zelfs met je stem aan te sturen!

Als je de app opstart, zie je meteen een mooi zen plaatje van Rituals. Daarna kom je meteen in het overzicht. Bij mij zie je staan Ritual of Sakura. Dit duurde wel even een nachtje, maar de Genie herkent dus welk parfum erin zit. Je kunt het schuifje verslepen om hem direct aan te zetten, of een schema in te stellen. In de app kan je tot wel 35 momenten inplannen zodat je optimaal kan genieten van de geur! Ook is er bij voorkeuren in te stellen hoe groot je ruimte is en hoe sterk je het parfum wilt ruiken. In het meest optimale geval gaat het parfum tot wel 270 uur mee!

Rituals app, startscherm Perfume Genie
Opstart scherm
Schema app
Instellingen app

Eerlijk is eerlijk, na een moeizame start was ik wel snel om! Wat is het heerlijk om zo een lekkere geur in huis te hebben zonder dat je teveel “verspilt” als je er niet bent. De aanschaf van € 99,- euro is best wel een investering, zeker omdat er ook nog een parfum cartridge bijkomt, maar ik ben er wel helemaal blij mee! Als je de Genie koopt en er direct een cartridge bij neemt dan hebben ze een actie en kost de set €129,- euro. Losse cartridges zijn er vanaf €35,-. Inmiddels zijn er 11 verschillende parfums te koop, die overeenkomen met de geurstokjes. Er zit dus voor iedereen wel wat bij!

The Perfume Genie 2.0

Toen de kerstboom eruit ging, was het tijd om wat accessoires bij de Perfume Genie te zoeken. Ik kan er echt van genieten om na de kerst lekker te shoppen bij een tuincentrum om weer wat nieuws te kopen. Ik heb altijd het gevoel van een kaal huis na het weghalen van alle versieringen. Met de start van een nieuw jaar vind ik het leuk om ook iets nieuws in huis te kopen. Helaas is dat vanwege de lockdown ontzettend moeilijk en ben je beperkt tot plaatjes op internet of folders.

Ik ging op zoek naar sfeer en kaarsen in een standaard. Deze zijn toch weer veel gezien op social media. De kleur goud moest erin om een mooie combinatie te maken met de Genie, maar in huis hebben we veel industriële lampen. Mat zwart zou toch ook wel mooi staan. Mijn schoonmoeder heeft altijd een goede smaak qua styling en ik vroeg haar wat tips. De hele avond zocht ik het internet af en liep tegen verschillende dingen aan, maar hoe goed matched het goud van de kandelaar met het goud van de Genie? Uiteindelijk toch besloten om wat accessoires te bestellen. Het werd ondanks de drukte snel bezorgd. Dezelfde dag toen mijn schoonmoeder binnen kwam, waarbij ik altijd op kijk tegen haar interieur styling gaf me het compliment “zelf had ik het niet beter gedaan”.

Huis styling met Perfume Genie

Bij de Xenos kocht ik de mat zwarte vaas van 18×27 cm. Op internet vind je de meest uiteenlopende prijzen voor mat zwarte vazen, maar de was €16,99! Hierin stak ik droogbloemen die ik kocht bij de Hema. Helaas zijn deze niet online te vinden momenteel, maar ze hadden ze bij mijn favoriete filiaal nog in de winkel staan en kon ik ze nog aan mijn click and collect bestelling toevoegen! Onderin de vaas deed ik wat oud papier zodat de bloemen wat hoger in de vaas staan.

Ook de gouden kandelaar is afkomstig van de Hema. De kleur goud past echt perfect bij de kleur van de Perfume Genie! De zwarte lange kaarsen bestelde ik direct mee. Ik houd van oneven aantallen in huis en met dit nieuwe drietal in de woonkamer ben ik helemaal tevreden! Wanneer het avond is en we steken de kaars aan geeft dit ook een heerlijk sfeertje in de woonkamer!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *