Styling

Toilet restylen, het kleinste kamertje in huis verdiend een mooi en sfeervol gevoel!

Thuis hadden we echt zo een typisch nieuwbouw toilet. Strak, wit en vooral met weinig sfeer. Alles in huis in aangepakt en mooi gemaakt, maar nu was het tijd voor het kleinste kamertje in huis. Deze keer gingen we ons toilet restylen.

Tegels tot aan het plafond of niet?

Tijdens de bouw hebben wij ervoor gekozen om de tegels door te laten lopen tot aan het plafond. Toen we moesten kiezen lieten we ons informeren door verschillende tegelzetters en hebben we hun advies opgevolgd. Er is namelijk niks makkelijker schoonmaken dan tegels. Verf en stuc zijn gevoeliger voor verkleuring. Ook is stucwerk vooral in de eerste jaren na de bouw gevoelig voor schuren. We kozen voor een witte tegel omdat een kleine afgesloten ruimte toch vaak groter lijkt door een witte kleur te kiezen en op de achtergrond van de wc namen we een grijze tegel net zoals op de vloer. De witte wc springt er dan toch een beetje uit.

Verlichting en spiegel

Een toilet ziet er al snel strak en wit uit. Tijd om het gezellig te maken. Als eerste kochten we een sfeervolle lamp. Want zeg nou zelf je zit liever in een beetje gezellig licht als in spotlicht toch? Wij kochten deze leuke lamp bij Leen Bakker.

Om verder je toilet te restylen is een leuke spiegel echt onmisbaar. Omdat ik een zwarte lamp kocht wilde ik deze kleur graag doortrekken in andere spullen en ging ik op zoek naar een zwarte spiegel. Omdat wij best een hoog plafond hebben en naast het wasbakje niet zoveel ruimte hebben koos ik voor een ovale spiegel.

Decoratie

Als decoratie staan droogbloemen hartstikke leuk in elke toilet. Het is hartstikke hip en reuze gezellig. Bij elk willekeurig tuincentrum koop je tegenwoordig leuke vaasjes en is er voldoende keus uit droogbloemen die passen bij jouw smaak. Verder is het leuk om een sfeerlichtje neer te zetten. Dit staat zonder dat het brand al heel gezellig, maar als je bijvoorbeeld visite krijgt vind ik het zelf heel leuk om ze aan te doen. Geeft toch net een beetje extra sfeer voordat je de lamp aanzet. Daarnaast zou je er natuurlijk een geurwaxinelichtje in kunnen zetten of je gebruikt van die waxinelichtjes op batterij. Zelf vond ik deze 2 sfeerlicht houders van Riverdale heel erg leuk. Ook staan geurstokjes en een interieurspray leuk en geven ze een aangename geur af.

Bij de Rituals kocht ik heerlijke handzeep en een bijpassend super zacht zwart gastendoekje van de Blokker, maakte het helemaal af.

Toilet restylen met droogbloemen en decoratie
Toilet restylen met riverdale geurstokjes en interieurspray
toilet restylen met riverdale sfeerlichtjes

Prikbord of rekje

Verder staat een prikbord of rekje met knijpers ook ontzettend goed. Het is handig om er bijvoorbeeld kaartjes op te hangen of je gebruikt het om je foto’s op te hangen. Zelf hang ik regelmatig nieuwe foto’s op. Ik vind het zo leuk om in deze digitale tijd toch af en toe naar een gezellige herinnering te kijken!

Planten

Wij hebben helaas geen raam in het toilet en daardoor is het een donkere ruimte. Maar ben jij gezegd met een leuk raam in je toilet ga dan absoluut voor een luchtzuiverende plant, zoals bijvoorbeeld een nestvaren . Om je toilet te restylen is een plant namelijk net dat beetje groen wat zo goed aanvoelt! De nestvaren is een vrij gemakkelijke plant die goed in de schaduw tot half schaduw groeit. Zijn groene vel groene bladeren zorgen voor een fijne opfrisser!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *