Huis, Styling

Mijn fantastische Stoov warmtekussen big hug XL – energie besparen en er lekker warmpjes bijzitten

Afgelopen jaar vroeg mijn man wat ik wilde hebben voor mijn verjaardag. Nou ben ik nogal een koukleum dus had ik wel een idee wat ik graag wilde. Mijn overbuurvrouw heeft een Stoov warmtekussen en ik mocht die testen. Wat een fijne warmte komt hiervan af, zo relaxt om op de bank te hebben. Zij heeft een kussentje voor op de bank, maar ik dacht dat een big hug ook wel fijn zou zijn om op te zitten. Mijn keuze viel dan ook daarop.

Voor mijn verjaardag kreeg ik, weliswaar midden in de zomer, een Stoov warmtekussen. Het was de big hug XL, woolly black geworden met een extra grote batterij. Het leek me super fijn om niet om de 3 uur maar pas na 6 uur opnieuw te moeten opladen.

Ik dacht deze Stoov warmtedeken ga ik wel snel uittesten. Tijdens onze vakantie in Frankrijk was het overdag heerlijk weer met een graad of 28, maar in de avond koelde het al snel af. Echt koud was het niet, maar eerder lekker fris. Je deed iets aan met lange broek en mouwen en we waren klaar voor de avond. Maar sinds mijn verjaardag legde ik ook mijn Stoov warmtekussen op de campingstoel.

Stoov warmtekussen op de camping
Stoov warmtekussen op de camping

De warmte die van het warmtekussen af komt is mega fijn! Stoov zegt zelf dat dit een draadloze infrarood warmtedeken is. Het hangt er dus van af welke batterij je erbij koopt, maar met de grootste zou je tot wel 6 uur kunnen genieten. De elementen worden maximaal 42°C. In eerste instantie twijfelde ik of dit wel zou leiden tot lekkere warmte. Het leek me niet heel erg warm namelijk. Ik kan je vertellen dat ik hier 100% naast zat. Het Stoov warmtekussen kan ingesteld worden op 3 verschillende temperaturen, waarbij 42°C de hoogste stand is. Je zweet niet van het kussen af, maar is wel heel erg comfortabel.

Iedereen weet het inmiddels, maar de gasprijzen schieten door het dak. Helaas hebben wij een flexibel contract en niet goed nagedacht toen deze afliep. Ook wij zitten dus, net zoals de rest van Nederland vast aan hele hoge maandtarieven. We proberen waar mogelijk gas te besparen. Mijn Stoov warmtedeken vind je momenteel vaak op de bank in de avonden. De thermostaat kon tot nu toe nog steeds uitblijven en de lokale warmte van het warmtekussen is genoeg om het niet koud te krijgen. Opladen doe ik overdag, want dan vangen onze zonnepanelen nog wat zon. Zelfs als je geen zonnepanelen hebt dan is het nog steeds goedkoper om het warmtekussen op te laden, dan je hele woonkamer te verwarmen. Elke graad lager is besparing op de kosten en beter voor het milieu.

Mijn man werkt vaak thuis op zolder. We hebben ook daar de verwarming nog uit staan. Als hij het koud krijgt gaat de Stoof warmtedeken gewoon mee naar zolder voor op zijn bureaustoel. Binnenkort gaan we weer kamperen, en ook dan gaat deze mee!

Kortom, ik ben zo blij met dit cadeau. Had ik eerder van het bestaan geweten, dan had ik deze zeker al eerder in huis gehaald! De woolly black variant is heerlijk zacht, maar kleine pluisjes en haren blijven er wel in hangen. Zelf heb ik daar geen probleem mee, ik haal het er makkelijk af, maar als je daar gevoelig voor bent zou ik eerder gaan voor de original grijze kleur, of een lichtere woolly variant.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *